zaterdag 16 november 2013

Stichting Babyspullen

Naast het organiseren van de Winterbeurs Assumburg, ben ik ook nog inzamelpunt voor twee stichtingen. Een van deze stichtingen is Stichting Babyspullen.


Stichting Babyspullen zet zich in voor baby’s van minima-ouders in Nederland. De stichting stelt babystartpakketten samen met daarin o.a. babykleding, speelgoed, luiers en verzorgingsproducten. Inmiddels worden in ruim 65 plaatsen in Nederland babykleding en babyspullen ingezameld voor de stichting. Deze worden daarna afgeleverd bij het sorteerpunt in Dedemsvaart.

Samenwerking hulpinstanties
De pakketten zijn te bestellen via verschillende hulpinstanties, zoals de voedselbank, de kledingbank, maar ook Bureau Jeugdzorg, verloskundigen en kraambureaus. Stichting Babyspullen is deze samenwerking aangegaan om zorg te kunnen dragen dat de pakketten bij de mensen terechtkomen die de hulp het hardst nodig hebben. Door deze samenwerking is het mogelijk voor ouders om gratis een doos te bestellen en op te halen bij één van de sorteercentrums of deze thuis te ontvangen tegen vergoeding van de verzendkosten.

Inzamelpunt Heemskerk
De stichting verwacht dit jaar 700 babystartpakketten te verstrekken voor de baby’s van ouders met een kleine portemonnee. Zij vindt dat elke baby, ongeacht de financiële situatie van de ouders, een goede start verdient. Heb je dus nog babyspullen over die je niet meer gebruikt, lever dit dan in op een inzamelpunt bij jou in de buurt.
 Ik ben zelf inzamelpunt voor Heemskerk, maar kijk voor meer inleveradressen op de website:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten